top of page

WinterTour hos QVARTZ

Oppdatert: 18. feb. 2019

Forfatter: Erlend Thingvold Østgård.

Under første dag av WinterTour 2019 besøkte vi vår samarbeidspartner QVARTZ i Oslo. QVARTZ er kjent for sitt gode samhold og sin inkluderende kultur. Tre år på rad har de vunnet prisen for beste kultur i kategorien for konsulentselskaper, noe vi etter å ha besøkt de, virkelig kan bekrefte!


QVARTZ ble startet i København i 2002. De har i dag 55 ansatte i Norge og totalt 425 over hele verden, fordelt på 9 byer. Siden etableringen i Norge i 2010, har de vært et av konsulentselskapene med høyest årlig vekst, både i antall ansatte og omsetning. QVARTZ leverer konsulenttjenester innen strategi, digitale - økosystemer og data analytics.


Dagen hos QVARTZ startet med en hyggelig velkomst, hvor vi ble tatt i mot av Are, manager i QVARTZ. Are fortalt om sin hverdag som manager, hvor han jobber med kunder i energimarkedet. Som manager har han ansvar for å representere QVARTZ ute hos kunder, sikre kvalitet på prosjektene og forankring av anbefalinger. Noen av fordelene med å jobbe i QVARTZ, som Are dro frem, er fleksibiliteten og mulighetene for å skifte på å jobbe mellom de ulike byene QVARTZ har lokaler.Neste på programmet var Partner check-in med Gaute, en av de mest erfarne partnerne i QVARTZ. Som partner har han ansvar for å pleie eksisterende kundeforhold, etablere nye og videreutvikle QVARTZ som konsulentselskap. Han har lang erfaring som partner fra

Som partner har han lang erfaring fra flere ulike bransjer, men med spesialisering i industri og prising. Gaute ga oss et godt innblikk i den store variasjonen blant QVARTZ sine prosjekter og kunder.


Siste representant for QVARTZ var Sophia, et ekte eksempel på mobiliteten i QVARTZ. Hun startet sin reise i QVARTZ i København, men jobber nå for Oslo-kontoret. Sophia lærte oss tankegangen bak problemtrær og viste oss eksempler på hvordan QVARTZ bruker disse når de jobber med prosjekt for kunder.

Etter en rask innføring i problemtrær fikk vi muligheten til å bruke metoden på caset “Hvordan skal Circle K håndtere den økende andelen elbiler i fremtiden?”. Dette var et utfordrende case, som virkelig fikk oss til å tenke på nye måter og utfordret den vanlige måten å tenke på. Etter å ha brukt tid i grupper på å komme frem til forskjellige løsninger la vi frem disse for de ulike gruppene.

Etter alle presentasjonene og caseløsning var det tid for “Dine and wine” og mingling med konsulenter fra QVARTZ. Å møte QVARTZ i en uformell setting gir et annet innblikk i hverdagen som konsulent og muligheten til å bli kjent med kulturen i QVARTZ. Under middagen arrangerte QVARTZ en utradisjonell bordtennisturnering med fine premier til vinneren, hvor vi i NHHS Consulting fikk vist frem våre ferdigheter i bordtennis og vårt voldsomme vinnerinstinkt.

Vi i NHHS Consulting vil takke for en svært lærerik dag og for at vi fikk muligheten til å besøke dere og bli bedre kjent med bedriften. Vi gleder oss til neste anledning hvor vi kan lære mer om det som gjør QVARTZ unike.

Comments


bottom of page