top of page

WinterTour hos PA Consulting

Oppdatert: 18. feb. 2019

Forfatter: Jacob Sortland Fougner.

På den andre dagen av årets WinterTour hadde vi gleden av å besøke PA Consulting i deres lokaler på Skøyen. PA Consulting er et internasjonalt konsulenthus som bistår store norske, nordiske og globale virksomheter med å løse deres viktigste problemstillinger. PA har en spesielt sterk posisjon innenfor energi, bank og finans, transport consumer/retail, energi og offentlig sektor. PA har faktisk vært så heldige at de har klart å kapre to av våre tidligere ansatte i NHHS Consulting, nemlig Viktor og Johannes som begynner fast fra høsten 2019. Dette er vi utrolig stolte av, og vi håper at de ikke blir de siste fra NHHS Consulting som slutter seg til PA!


Dagen hos PA begynte med at vi fikk møte Monica Ødegaard, country head og partner i selskapet. Hun ga oss en introduksjon av selskapet, samt informerte oss om muligheter internt i PA, hvorav utlandet byr på flere spennende muligheter. Vi fikk også høre om selskapets omfattende innovasjon og teknologisenter i Cambridge. Øynene til våre teknologiinteresserte konsulenter lyste opp når Monica fortalte om kunnskapen selskapet har og flere av de spennende prosjektene som de har jobbet med, deriblant Virgin Hyperloop One. Dette var rett og slett skikkelig imponerende!


Da Monica måtte tilbake til arbeidet, ble vi tatt godt hånd om av flere av konsulentene i selskapet. I konferanserommet fikk vi høre korte presentasjoner fra fire ulike konsulenter, som fortalte om ulike prosjekter de har jobbet med i deres tid i PA. Presentasjonene var grundige, og det var utrolig lærerikt å se hvor omfattende kunnskap konsulentene hadde om en rekke sektorer i næringslivet. PA Consulting ga oss virkelig et dypdykk i hva det er som kreves for å være konsulent, noe som er en nyttig erfaring for oss håpefulle konsulenter å ta med oss videre! Like før lunsj fikk vi anledning til å møte Andreas som hadde jobbet som intern de siste fire ukene. Vi benyttet muligheten til å stille spørsmål og spurte han om om alt mellom himmel og jord vedrørende hverdagen som fersk konsulent hos PA, noe jeg tror samtlige satte stor pris på!


Etter en hyggelig lunsj sammen med de ansatte, var det klart for caseløsning! PA hadde forberedt et omfattende case for oss som virkelig fikk hjernemaskineriet til å jobbe på høygir. Essensen av casen var at vi skulle vurdere hvorvidt et selskap burde begi seg inn i den private helsesektoren i Norge. For å kunne løse dette ble vi gitt to omfattende rapporter om kostnadsnivået tilknyttet spesialhelsetjenester, samt bo- og rehabiliteringstjenester, i tillegg til et Excel-dokument med konkrete tall om dagens situasjon. PA delte oss inn i to team og vi fikk 90 minutter til å sette sammen en PowerPoint som vi skulle presentere for styret til bedriften.

De 90 minuttene føltes ut som knappe ti minutter og plutselig var det tid for å presentere for styret. Dette var en god erfaring for oss å ta med oss videre, da PA sine konsulenter fungerte som styret til bedriften, og vi fikk testet oss på å besvare kritiske spørsmål fra kunden. Alt i alt var casen særdeles lærerikt, og det var flere av oss som fikk mersmak for å gjøre det igjen!


Vi hadde et utrolig flott besøk hos PA, og vi må rette en stor takk til Julie som fasiliterte et knirkefritt opplegg for oss! Vi håper dere vil ha oss tilbake ved en senere anledning. Det vil i hvert fall vi!Comentarios


bottom of page