top of page

Intervju med avtroppende leder André Follestad Johansen, Management Trainee i Intility

Forfatter: Synne Thürmer

Foto: Intility AS

Vår tidligere leder André Follestad Johansen deler sine erfaringer fra NHHS Consulting.


Fortell kort om deg selv.

Jeg heter André Follestad Johansen, er 24 år og kommer fra Sætre. Idrett, særlig håndball og fotball, og musikk er de største interessene mine.


Hva gjør du nå?

På nyåret begynte jeg som Management Trainee i Intility. Der er jeg en del av et management team som har ansvaret for servicedesken som alle Intilitys kunder benytter seg av. Dagene er stort sett hektiske med høyt tempo, men veldig morsomme.


På hvilken måte har NHHS Consulting gjort deg klar for arbeidslivet?

Det viktigste har nok vært det å være såpass tett på næringslivet og å forholde seg til ulike oppdragsgivere. I NHHS Consulting får man anledning til å jobbe med viktige prosjekter, og man er nødt til å jobbe grundig og effektivt for at leveransen skal stå til forventningene. Det er gode erfaringer å ta med seg inn i arbeidslivet.


Fortell litt om hvordan det har vært å være leder for NHHS Consulting.

Man kjenner på et stort ansvar for å levere gode resultater, få sysselsatt de ansatte på relevante prosjekter og holde motivasjonen oppe i perioder med lite prosjekter og mer rutineoppgaver. Usikkerheten rundt prosjekttrykket er utfordrende, men det føles veldig bra når det lykkes. I NHHS Consulting har jeg vært omgitt av driftige og engasjerte mennesker som har gjort lederansvaret gøy. Jeg må også trekke frem det gode samarbeidet i ledelsesteamet. Det har absolutt gjort lederansvaret enklere og mer givende.


Hva mener du kjennetegner en god leder?

Svaret på det spørsmålet varierer veldig ut fra situasjonen, samt hva og ikke minst hvem man leder. For meg er likevel noe av det viktigste å gå foran og vise vei. Min erfaring er at engasjement smitter, så det er kritisk at en leder tenker over hvordan han eller hun fremstår for resten av gruppa. En god leder tar i et solid tak og evner å holde flere tanker i hodet på en gang. I tillegg mener jeg en god leder delegerer ansvar for å effektivisere og sikre bedre resultater, ikke fordi det er beleilig at andre gjør mindre engasjerende oppgaver for dem. Jeg tror også at man må by litt på seg selv og la de man leder bli kjent med deg som person. Viktigheten av bra man-management kan man poengtere til det kjedsommelige, men det tror jeg blir en stadig viktigere egenskap. Man leder en organisasjon, men organisasjoner består av mennesker, det er viktig å huske!


Beste minne med NHHS Consulting?

Profesjonelt er det helt klart høsten 2019, da det harde arbeidet vårt over lang tid endelig resulterte i et stort prosjekttrykk med flere spennende prosjekter. Jeg håper og tror at grunnlaget er lagt for flere slike opplevelser i fremtiden!

Sosialt er det mye å ta av. Men min første Winter Tour henger høyt. Ellers er det mange andre gode minner, som karaoke på julebord, OL og pølser på kontoret eller studentkonsulentkonferansen i Trondheim (særlig dansegulvet etter banketten).

bottom of page