top of page

Hvorfor starte karrieren som konsulent? Intervju med Marianne Brusdal, partner i PwC

Hvorfor ble du konsulent?
Jeg har alltid hatt interesse for strategi, teknologi og økonomistyring, samtidig som jeg liker varierte arbeidsoppgaver og det å lære noe nytt hver dag. Som konsulent får man bred eksponering mot en mengde bransjer, og kan etter hvert velge hvilken bransje og segment man vil spesialisere seg innenfor. Konsulent er også et sosialt yrke hvor man ofte arbeider i team med kollegaer og kunder. Jeg har alltid likt å jobbe med mennesker, så at jobben inkluderer ulike sosiale aspekter er for meg et stort pluss.

Å starte karrieren i et konsulenthus gir deg kunnskap innen mange fagområder og et innblikk i flere ulike bransjer. Du får være med i arbeidet med beslutningsprosesser i toppledelsen hos våre kunder og bidra med å gjøre en forskjell i samfunnet.

I år har vi blant annet jobbet sammen med Preem, Sveriges største oljeselskap Preem har som visjon å lede an i det grønne skiftet. For å kunne gjøre dette var Preem avhengig av å utvikle en teknologisk løsning som møter både dagens regulatoriske krav og samtidig maksimerer selskapets økonomiske verdiskapning. PwC bygget denne løsningen, se:


Hvem passer til å være konsulent?


For å lykkes som konsulent må du være analytisk, nysgjerrig og et sterkt ønske om å lære mer. Det er også viktig å ha gode evner til å komme godt overens med ulike typer mennesker. Konsulenter sitter ikke på bakrommet og skriver rapporter, vi er sammen med kunden. Så sosiale og medmenneskelige egenskaper er nesten like viktige som de analytiske egenskapene.


Hvordan ser en vanlig dag ut i PwC?


Ingen dager er like, og hva man gjør rent praktisk avhenger av hva slags prosjekt man er på. Dagene starter gjerne ute hos kunden, der man er i et møte med resten av prosjektteamet. Et prosjektteam er gjerne to til fem personer fra PwC og det samme fra kunden. Vi går gjennom dagsplanen, og fordeler arbeidsoppgaver. Etter morgenmøtet er det typisk en workshop eller arbeidsmøte der man diskuterer en konkret problemstilling.

Ønsker du å teste ut om konsulentlivet er noe for deg, kan jeg anbefale Karriereseminar i Lofoten eller Summer internship, se https://www.pwc.no/no/karriere/nyutdannede-og-studenter.html

Comments


bottom of page