top of page

Bli kjent med vår seniorkonsulent Martin Frankendal!

Oppdatert: 18. mar. 2021

Martin deler sine erfaringer som ansatt i NHHS Consulting, og gir et innblikk i hans hverdag som studentkonsulent.

Foto: Tone Jelsness, Foto NHHS

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hej, jag heter Martin Frankendal och är 22 år gammal från Sverige. Till hösten skall jag påbörja mitt andra och sista år på mitt masterprogram. Min masterprofil är Strategy and Management, detta efter att ha tagit en kandidatexamen i Strategic Management vid Lunds Universitet. I sommar så arbetar jag som intern på Renteradar.no/Ränteradar.se, ett arbete jag fick genom att engagera mig i NHHS Consulting. Fortsättningsvis skall jag under hösten skriva min masteruppsats. Därefter hoppas jag få avsluta mina studier med en utbytestermin i Shenzhen, Kina, förutsatt att COVID-19 tillåter.

Hvorfor søkte du NHHS Consulting, og hvilke egenskaper anser du som viktig som konsulent i NC?

Innan jag började studera på NHH hade jag gjort lite research och sett att NHHS Consulting var en aktiv förening på skolan. Efter att ha fått ett gott intryck av att prata med representanter från organisationen på Standsaften bestämde jag mig för att söka. Föreningen passar mig väldigt bra då jag är intresserad av consulting och vill öka mina kunskaper inom yrkesområdet. Den viktigaste egenskapen för att lyckas inom NHHS Consulting är att vara energisk. Genom att säga ja till nya saker som du inte är van med utvecklas du oerhört mycket och får ut maximalt av ett engagemang i NHHS Consulting.

Hva har du jobbet med i NC?

Under min tid på NHHS Consulting har jag fått chansen att arbeta på flera projekt både internt och externt. Det var genom ett projekt för Renteradar.no som öppnade för att de senare skulle erbjuda mig ett sommarjobb. Detta var något jag aldrig hade räknat med när jag sökte mig till NHHS Consulting. Utöver projekten mot externa kunder har jag även varit delaktig i interna projekt som bl.a. innefattar utvecklingen av vår hemsida, ett projekt som jag lärt mig väldigt mycket av och som ligger helt utanför mina tidigare erfarenheter.

Hvilke bedrifter har du fått delta på kurs hos gjennom NC, og på hvilken måte har det sikret økt kompetanse for deg som konsulent?

Genom kurserna som NHHS Consulting har arrangerat har jag fått träffa representanter från QVARTZ, Bain, PA Consulting, Knowit Insight, VIS och AVO Consulting. Alla dessa företagsträffar har gett mig en ännu bättre bild av hur consulting branschen ser ut. Kurserna har även utvecklat mina färdigheter inom olika arbetsverktyg som MS Excel och MS PowerPoint. Att få träffa representanter från dessa företag hjälper en också att knyta kontakter som sedan kan hjälpa till under framtida arbetssökande.

Beste minne med NC?

Mitt bästa minne från NHHS Consulting är ifrån Winter Tour 2020. Blandningen av sociala evenemang och roliga företagsbesök är ett vinnande koncept!

Comments


bottom of page