top of page

Tett på André Follestad

Oppdatert: 18. feb. 2019

Forfatter: Fredrik Årseth.

Foto: Foto NHHS

Først kan du fortelle litt om deg selv.

Jeg heter André Follestad Johansen og går 5. Kull – Master i Economics, med støtteprofilen Business Analytics. Tidligere har jeg jobbet fulltid i Thon Eiendom mellom Bachelor og Master, og er for tiden personalansvarlig i NHHS Consulting!

Du er som sagt personalansvarlig, men hva var egentlig grunnen til at du valgte å være med i NHHS Consulting?

Det er mange gode grunner til at jeg søkte meg til NHHS Consulting. Hovedgrunnen er den unike erfaring man får av å jobbe med virkelig konsulentoppdrag. Det å kunne bruke noe av det man lærer i studiene, og har erfart i jobbsammenheng, til å levere gode konsulenttjenester var veldig fristende.

I tillegg er NHHS Consulting en glimrende læringsarena for deg som ønsker selvutvikling. Det er en stor verdi i det å kunne utvikle mer jobbrelevante ferdigheter og egenskaper. Utenom prosjekter deltar vi nemlig på kurs hos konsulentselskaper, samt interne kurs holdt av de mest erfarne ansatte. Dette gjør at man selv i perioder med lite prosjekter får relevant faglig påfyll. Det å besøke konsulentselskapene gir oss et godt innblikk i hvordan deres arbeidshverdag er. Vi må heller ikke glemme at alt dette skjer sammen med en veldig fin gjeng det er moro å samarbeide og å være sosiale med!


Hva er det mest lærerike ved å være en del av NC og hvor mye av det du har lært kommer du til å ta med videre etter studiene?

Så langt synes jeg det mest lærerike har vært å være med på et konsulentprosjekt fra A til Å. Det er nyttige erfaringer i oppstart, arbeid og leveranse som man kanskje ikke ser for seg på forhånd.

Samtidig er ukene fylt med en gruppe man lærer ekstremt mye av, der veldig mange har relevant jobberfaring. Man får derfor erfare hvordan man skal håndtere ulike jobbrelaterte situasjoner, noe som er veldig nyttig.


Hva er den best faglige opplevelsen du har hatt hittil?

For meg er den beste faglige opplevelsen besøket hos QVARTZ under vår Winter Tour forrige vinter. Her hadde vi en god caseworkshop og omvisning på kontoret i Oslo. Vi fikk også anledningen til å snakke med én av partnerne og stille de spørsmålene vi måtte ha. Sammen med en morsom sosial samling på kvelden synes jeg dette var en veldig kul dag med relevant faglig innhold og mye moro.


Hvordan ser du for deg at veien videre med NHHS Consulting blir?

For min del håper jeg at NHHS Consulting fortsetter å gi meg utfordringer, samt muligheten til å stifte nye bekjentskap og utvide nettverket mitt. Jeg har litt over ett år igjen på NHH, og i NHHS Consulting ønsker jeg å bruke det året på å utvikle meg videre mot den kommende arbeidshverdagen. I tillegg er jo målet selvsagt å sørge for at prosjekter kommer inn slik at NHHS Consulting også fremover skal være den gode læringsarenaen jeg har opplevd det som.


Med det takker vi André for at han tok seg tid til dette intervjuet i denne travle perioden, og oppfordrer alle lesere til å følge med videre!

Comments


bottom of page