top of page

2021 så langt

Har du en konsulentspire i magen, eller er bare nysgjerrig på konsulentbransjen?

NHHS Consulting er et uavhengig konsulentselskap drevet av studenter på NHH. Selskapet er i et svært godt momentum, og vi trenger mange nye flinke folk til å ta del i videre utvikling. For første gang i NC-historien har vi måtte si nei til prosjekter fordi vi ikke har nok kapasitet, og vi leter etter motiverte og nysgjerrige studenter fra alle kull. Etter studietiden har konsulenter fra NC startet sine karrierer i alt fra selskaper som McKinsey, BCG og Bain & Company til Accenture, Bene Agere og ABG Sundal Collier med mer. Som en del av NHHS Consulting får du en betalt og relevant deltidsjobb hvor vi sørger for å forberede deg best mulig om du ønsker å starte din karriere innen Consulting. Dette består blant annet av intern kursing med tips og triks til CV, intervjuprosesser og mer, fra tidligere medlemmer som allerede har landet jobber i de mest prestisjefulle konsulentselskapene.

I dette innlegget vil du få et inntrykk av hvordan 2021 har sett ut så langt.

Rekrutteringsrunde

NHHS Consulting kickstartet 2021 med en suksessfull rekrutteringsprosess hvor vi fikk med oss flere dyktige studentkonsulenter på laget. Under kan du lese om hva noen av de nyansatte synes er det beste med å være en del av NC og hva de har lært og erfart hittil.  

Peter Dimmen Sekkesæter sier dette om hvordan han har opplevd sitt første halvår i NC:  “Jeg ble 1 uke etter ansettelsen kastet ut i mitt første prosjekt. Det var en skummel og utfordrende situasjon, men siden man jobber tett med de mer erfarne medlemmene så fikk jeg alltid svar på spørsmålene mine. Jeg har siden ansettelsen vært med på å utarbeide en rapport om formueskatt. Rapporten fikk nasjonal oppmerksomhet og ble publisert i Kapital og Finansavisen. NHHS Consulting tilbyr en unik mulighet til å teste det akademiske pensumet fra skolen med næringslivet. Jeg er veldig glad for at jeg fikk bli en den av denne gruppen og gleder med til å delta i flere spennende oppdrag.”

Erik Pettersen forteller følgende:   Det beste med å være en del av NC er å få jobbe med flinke medstudenter på spennende prosjekter, og jeg føler jeg har lært mye allerede gjennom kurs og workshops med NC sine samarbeidspartnere.” 

Ingrid Oliva Sandblåst Hoem sier:  “Det beste med å være en del av NC er at det både er faglig og sosialt. Det har vært lærerikt å ha bistått bedrifter med varierte prosjekter. Variasjonen gjør at jeg føler at en utfordres på ulike måter, noe som er veldig givende.” 

Anders Fosse Hereide sier:   “Noe av det beste med NC er mulighetene til å arbeide sammen med dyktige medstudenter på prosjekter. Etter at jeg startet i NC har jeg tatt del i prosjekter for ulike Start-ups samt etablerte selskaper i næringslivet. NC bidrar til svært relevant arbeidserfaring og samtidig muligheten til å bli kjent med en fantastisk gjeng.” 

WinterTour

Hver vinter gjennomføres et kursopplegg vi kaller WinterTour. Dette er i utgangspunktet et opplegg hvor NC besøker konsulenthus eller relevante bedrifter i Oslo. Dagene består av kursing og andre sosiale aktiviteter, hvor vi får bli kjent med de ansatte som jobber i konsulenthusene, og omvendt. Opplegget avsluttes med en sosial hyttetur til Geilo.

Under Covid-19 har dette vært vanskelig å gjennomføre, men vi har fremdeles fått til et svært godt kursopplegg. Bedriftene vi fikk kursing av i år er McKinsey, Askeladden & Co, og BearingPoint.

Med McKinsey fikk vi muligheten til å bryne oss på case, og fikk mange gode tips og lærdom. McKinsey bistod med seks konsulenter, hvor vi ble delt inn i grupper på fire. Opplegget var svært interaktivt, som gjorde at vi fikk alle våre spørsmål besvart. Det var spesielt nyttig å få tips og råd rundt hva de skulle ønske de visste da de selv satt på skolebenken, om man ønsker å lande en jobb i et selskap som McKinsey.

Askeladden & Co ga oss kursing om kundepreferanser, og hvordan bygge markedets sterkeste merkevarer. Vi fikk ta med oss masse god innsikt og lærdom fra et selskap som bygger utrolig kule merkevarer.

I opplegget med BearingPoint fikk vi lære mer om Data Driven Consulting. Det var et spennende kurs med caseløsning og herlige prestasjoner, hvor vi også fikk bli bedre kjent med konsulentene som jobber der.

Sommerfest

Vår årlige sommerfest ble i år holdt i Oslo, og var som alltid en god blanding av eksisterende NC-medlemmer og alumni. Dette er en god mulighet for alle parter å bli bedre kjent med hverandre og bygge nettverk. Flere av våre alumni jobber i dag hos svært prestisjefulle arbeidsgivere, og sommerfesten gjør at man kan bli kjent under mer uformelle begivenheter.

Omsetningsrekord

2021 har vært et veldig godt år for NHHS Consulting, også økonomisk. På årets syv første måneder har vi nesten tredoblet omsetningen og lønnsomheten fra 2020, og har flere kommende prosjekter utover høsten. Vi har gått i gang med flere interne prosessendringer for å løfte selskapet til nye høyder, og vi sikter mot millionomsetning allerede i 2022. Vi ser at flere og flere selskaper ønsker å ta i bruk våre tjenester og kompetanse, noe som gjør konsulenthverdagen hos oss enda morsommere.

Kommentar for ny rekrutteringsrunde

Vi håper dette innlegget har gitt et inntrykk av hva vi driver med i NHHS Consulting. Om du er usikker på om du har noe å bidra med eller mangler erfaring, vil vi absolutt anbefale deg å søke likevel. Vi ser hovedsakelig etter motiverte og nysgjerrige studenter som er interessert i å bygge seg opp erfaring, og ønsker å bidra til videre utvikling. Hvis du kan tenke deg å starte din karriere innen Consulting, er NC et svært godt springbrett som gir deg en fot innenfor bransjen.

Skill deg ut fra mengden, og bli en del av NHHS Consulting!


Comments


bottom of page